ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a declarat, joi, că Parchetul instanţei supreme pregăteşte trimiterea în judecată a dosarului privind decesul lui Ionuţ Anghel, băieţelul  muşcat de câini, precum şi a mai multor dosare importante.

Niţu a declarat că dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul lui Ionuţ Anghel este aproape de finalizare, în acest caz urmând ca în scurt timp să fie sesizată instanţa de judecată.

După prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general a precizat că Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie lucrează constant în dosarele mari pe care le instrumentează şi în curând va sesiza instanţele de judecată cu dosare importante.

În dosarul privind accidentul din Apuseni, anchetatorii au făcut solicitări la numeroase instituţii publice, au audiat până în prezent 20 de persoane, unele fiind din zona accidentului, iar dacă va fi cazul, vor fi chemate şi persoane cu funcţii de conducere.

"În acest dosar se fac cercetări, ancheta continuă cu ritmicitate. Am dat comunicate de presă şi vă vom informa cu privire la acest caz. Când procurorii militari vor considera că ancheta a ajuns în stadiul în care pot şi este necesară prezenţa acelor persoane importante şi audierea lor se impune în acheta respectivă", a răspuns Niţu.