ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a anunțat că a lovit în noaptea de marți spre miercuri aproximativ 25 de ținte în Fâșia Gaza. Tzahal a indicat într-un comunicat că este vorba de o ripostă, după ce înregistrase în prealabil circa 30 de tiruri cu dinspre Fâșia Gaza în direcția Israelului, informează AFP. 
 
Noile ostilități intervin într-un climat de tensiune sporită de mai multe săptămâni în interiorul și în jurul Fâșiei Gaza. Din 30 martie a început în regiunea situată între Israel, Egipt și Marea Mediterană o mobilizare intitulată „marele marș al întoarcerii”, care a generat violențe sângeroase. De atunci, peste 120 de palestinieni au fost uciși de tiruri israeliene, majoritatea în violențe de-a lungul barierei israeliene de securitate. Numeroși actori internaționali și-au exprimat îngrijorarea față de aceste tensiuni în creștere și degradarea situației umanitare și economice în Fâșia Gaza, avertizând împotriva riscului unui nou război. 
 
Israel și Mișcarea Hamas, care controlează Fâșia Gaza, s-au confruntat în trei războaie începând cu anul 2008. Din 2014 există un armistițiu între cele două părți, pus la încercare cu regularitate de acte ostile.