ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pamela Raţiu, nora fostului lider ţărănist Ion Raţiu, a fost ostatic după un atentat terorist petrecut acum trei decenii. Era căsătorită la vremea aceea cu Demis Rousssos şi se aflau împreună într-un avion deturnat către Beirut.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Stabilită acum în România, Pamela Raţiu spune, pentru digi24.ro, că nu va uita niciodată momentele de groază prin care a trecut atunci. Iniţial, avionul zbura de la Atena la Roma când a fost deturnat de cel puţin doi bărbaţi şi forţat să aterizeze în Beirut. Peste 150 de persoane se aflau la bord în acel moment. Cu puţin combustibl, cu terorişti în cabină, pilotul a fost nevoit să revină la sol.

Imediat după decolare, ceea ce părea a fi o simplă ceartă între doi pasageri s-a dovedit a fi un atac terorist. Pamela Raţiu se afla în avionul deturnat, alături de soţul său de atunci, Demis Roussos.
„Am văzut acele grenade şi pistoale şi, cum nu le mai văzusem anterior, i-am spus lui Demis "Ia te uită!". Pur şi simplu nu am realizat că totul este real. Nu te aştepţi la aşa ceva! Apoi s-au întors spre noi, au spus: "Tu şi tu, sus!". Şi apoi eram eu şi Denis cu mâinile sus”, a povestit Pamela Rațiu.

Au urmat 19 ore în care aeronava a zburat în derivă. Prima oprire a fost în Algeria, unde avionul a fost realimentat, iar teroriştii au eliberat o parte din femei şi copiii. Pamela Raţiu şi soţul ei au rămas în avionul care a ajuns apoi la Beirut. Pamela Raţiu spune că nici unul dintre cei care a trecut printr-un astfel de moment nu va uita ce înseamnă să te afli sub ameninţarea armei unui terorist.

Pamela Raţiu este în prezent căsătorită cu Indrei Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu.