ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Facebook oferă acum nenumărate posibilităţi când vine vorba de alegerea "identităţii de gen".

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Astfel, reţeaua de socializare şi-a actualizat joi site-ul cu un nou câmp la profil ce îi permite utilizatorului să scrie orice vrea la secţiunea gen. Anterior, Facebook oferea doar posibilitatea de a alege dintr-o listă predefinită. Acum userul poate alege sex feminin, masculin sau personalizat. Dacă alege personalizat, utilizatorul poate scrie absolut orice vrea el în acel câmp.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"Ca şi până acum, poţi adăuga până la 10 termeni legaţi de gen şi poţi de asemenea să controlezi audienţa cu care vei dori să împărtăşeşti identitatea ta de gen. Admitem faptul că unele persoane au dificultăţi în a-şi impărtăşi adevărata lor identitate de gen cu ceilalţi iar aceste setări oferă acestor oameni abilitatea de a se exprima într-un mod autentic", a scris compania americană într-o declaraţie ce apare pe pagina sa de diversitate.

Compania a spus acelaşi lucru şi atunci când a încercat să explice politica lor legată de folosirea numelui adevărat, politică ce a stârnit un val de nemulţumiri. La acel moment Facebook a promis că va aduce modificări dar membrrii comunităţii LGBT au rămas nemulţumiţi, informează site-ul Mashable.com.

Termenul identitate de gen a apărut ca urmare a unui curent de gândire ce explică faptul că sexul „sociologic” al fiecărui individ este rezultatul unei alegeri personale și al influențelor culturale, mai degrabă decât ține de biologie. Această teorie însă nu are niciun fundament științific, oamenii confuzi din acest punct de vedere trăind adevărate drame. Un caz celebru în România  este cel a lui Sorin Raţiu, primul român ce a fost supus unei operaţii de schimbare de sex. După 20 de ani de la operaţie, acesta se simte tot bărbat, el ajungând să cerşească în Italia pentru a strânge bani pentru o noua intervenţie de „feminizare”.

 

FB-custom-gender-640x587