ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a aprobat, luni, proiectul noului Cod Fiscal. Potrivit Realitatea TV, proiectul a primit 90 de voturi "pentru" şi 36 "împotrivă". Patru senatori s-au abţinut de la vot. Proiectul urmează să fie votat şi în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că actuala legislație fiscală este percepută în mediul economic și social ca fiind "dificil de aplicat", iar actualul Cod Fiscal a fost construit astfel încât să conducă la simplificarea fiscalității și la predictibilitate.

Potrivit ministrului, Codul Fiscal conferă claritate și accesibilitate în aplicarea prevederilor sale prin restructurarea pe baze sistemice a normelor fiscale, transparență în prezentarea principiilor fiscale, corelarea prevederilor între Codul fiscal, Codul de procedură fiscală și legislația conexă, creșterea eficienței de administrare a taxelor, contribuțiilor sociale și impozitelor prevăzute.

"Toate aceste măsuri sunt de natură să contribuie în mod esențial la reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului și stimularea creșterii economice", a spus Eugen Teodorovici.