ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, că noul Cod Rutier va fi aprobat săptămâna viitoare şi va opera o perioadă de 6 luni - 1 an, după care ar putea suferi unele modificări.

Conform noului Cod Rutier poliţia poate sesiza instanţa de judecată pentru a dispune suspendarea permisului de conducere, dacă şoferul nu şi-a plătit amenda primită de la oamenii legi în cazul constatării unor abateri de la regulile rutiere. Chiar dacă şoferul va ataca în instanţă decizia, el nu mai poate circula pe drumurile publice până când hotărârea nu va fi definitivă.

De asemenea, şoferii care sunt depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, în cazul în care fapta nu constituie infracţiune, vor avea permisul suspendat o jumătate de an şi vor primi o amendă prevăzută la clasa a cincea de sancţiuni (21-50 de puncte-amendă) dacă sunt la prima abatere de acest gen.

În acelaşi timp, şoferii care circulă pe contrasens şi cei care depăşesc cu mai mult de 60 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv rămân fără permis de conducere timp de şase luni şi primesc o amendă încadrată la clasa a cincea de sancţiuni (21- 50 puncte-amendă), dacă sunt la prima abatere de acest gen, prevede acelaşi proiect de Cod Rutier.