ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tudose, ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Comerţului şi Turismului a declarat că zăcământul de la Roşia Montană trebuie exploatat, dar nu în orice condiţii.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Poziția mea personală este că orice exploatare, orice resursă minerală, dacă există decizia politică și oportunitatea de a fi exploatată este în regulă, cum faci acest lucru este alt subiect. Cu ce o faci, în ce măsură o faci, cu cine o faci, în ce condiții economice? Aceasta este adevărata discuție. Nu am procedat foarte bine la prima încercare cu Roșia Montană întrucât am ajuns la concluzia că nu sunt bune cianurile și nu mai trebuie exploatat zăcământul. Așa este, nu trebuie exploatat zăcământul cu cianuri, însă zăcământul de aceea îl avem, ca să îl exploatăm", a spus Tudose.

Mihai Tudose, propus pentru funcția de ministru al Economiei, Comerțului și Turismului, a primit luni aviz favorabil, cu 37 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.