ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul social-democrat Frank-Walter Steinmeier a fost ales, duminică, în fncția de președinte al Republicii Federale Germania, înlocuindu-l pe Joachim Gauck, care a renunțat să candideze pentru un al doilea mandat, informează Agerpres.

Fostul ministru de externe, în vârstă de 61 de ani, a fost ales cu 931 de voturi pentru din totalul celor 1.239 de mari electori, proveniți în principal din cele două camere legislative.

Steinmeier este un aspru critic al președintelui american Donald Trump, pe care l-a numit „un predicator al urii”, în timpul alegerilor pentru Casa Albă. De altfel, cotidianul Berliner Morgenpost i-a pus lui Steinmeier eticheta „președintele anti-Trump”.

În Germania, funcția de președintele are putere executivă foarte limitată, dar este considerat o importantă autoritate morală.