ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biro Rozalia, propunerea Uniunii Democrate a Maghiarilor pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier, a fost viceprimar al municipiului Oradea şi preşedintele organizaţiei de femei a UDMR.

În vârstă de 49 de ani, Rozalia Biro este senator într-un colegiu din judeţul Bihor din 2012, dar şi preşedinta organizaţiei de femei a UDMR.

Din anul 2012, Biro Rozalia este anchetată de DNA pentru abuz în funcţie, dosarul penal având la origine un raport al ANI din 2010 care a acuzat-o de conflict de interese, pentru că în 2006, pe când era viceprimar al municipiului Oradea, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, ce funcţionează pe lângă UDMR Bihor, a aprobat închirierea către această fundaţie a unui imobil din centrul oraşului.
BIPÉD, -Ă, bipezi, -de, adj. (Adesea substantivat) Care are (sau umblă în) două picioare

Biro Rozalia nu cunoaşte prea bine limba statului pe care ar trebui să-l servească în funcţia de vicepremier, astfel că 2010, la un post de radio din Oradea a confundat bipezii şi cerşetorii. UDMR-ista a spus, printre altele, "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi", şi că ea nu are niciun biped în familie. Rozalia Biro are doi copii.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews