ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentele de la sfârşitul anului 1989 au adus o descătuşare a românilor pe plan politic, după aproape 50 de ani de unanimitate şi partid unic.

Dar odată cu re-apariţia partidelor istorice şi-au făcut apariţia o puzderie de grupări politice, cu nume şi doctrine dintre cele mai ieşite din comun.

Partidul Liber Schimbist cu al său organ de presă, Răcnetul Carpaţilor, Partidul Viitorul Democrat al Patriei, Partidul Tribuna Republicană, Partidul pentru Noua Societate, Partidul Radical Democrat, Partidul pentru Cinstirea Eroilor şi Salvare Naţională, Partidul Unit Democrat al Rromilor, Rudarilor şi Lăutarilor din România, Partidul Umanitar al Păcii sau Partidul Democrat Constituţional din România sunt doar câteva din grupările care au dispărut la fel de repede precum au apărut.

Cu toate acestea, gruparea cu cel mai excentric nume care a fost înscrisă la tribunal, în acei ani, rămâne Partidul Eroilor Căzuţi pentru Libertatea Eroilor Rămaşi în Viaţă Afectaţi de Gloanţele Barbare (PECLERVAGB). Avea sediul în comuna Berzeasca, judeţul Caraş - Severin.