ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiftele marinate, pui cu mazăre, sărmăluţe în foi de vită sau zacuscă sunt doar câteva dintre produsele gata preparate pe care românii le găsesc pe rafturile supermarketurilor.  Numai bune pentru cei care n-au timp sau nu se pricep la gătit, dar adoră mâncarea tradiţională. Nutriţioniştii spun, însă, că nu este cea mai bună alegere, pentru că produsele sunt pline de coloranţi şi conservanţi.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Românii sunt ocupaţi şi nu mai au timp să stea în bucătărie să radă morcovul, să călească ceapa sau să toace carnea. Preferă să cumpere chiftele de porc, mazăre cu pui sau şnitel parizian gata preparate. Câştigă timp, dar sănătatea are de pierdut, susţin nutriţioniştii, citaţi de tvr.ro.

Dacă sunt deja ambalate,  riscăm să avem un anumit termen de expirare şi asta înseamnă că au şi conservanţi, de cele mai multe ori. La fel, dacă citim lista cu ingredinete vom întâlni ingredinete pe care nu le avem în bucătărie: potenţiatori de aromă, coloranţi şi diverse alte chimicale adăugate într-un produs comercial. Medicii îi avertizează pe cei care cumpără în mod curent hrana de-a gata: riscul de a deveni obezi este de trei ori mai mare.