ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corina Rebegea, cercetător la Washington,  i-a convins pe americani să finanţeze un studiu despre România.

Corina Rebegea este cercetător la singurul institut din SUA care face studii despre Europa de Est şi, mai nou, a realizat un set de recomandări pentru România.


Corina a făcut naveta Bucureşti-Washington timp de un an şi a învăţat despre ţara ei lucruri pe care nu le avusese în vedere, cum ar fi potenţialul strategic al României. Corina este, practic, un altfel de ambasador pentru România. Unul care are mult de lucru, de vreme ce americanii asociază în continuare ţara noastră doar cu Nadia Comăneci, cu Dracula şi cu regimul Ceauşescu.


Printre recomandările raportului sunt parteneriatul public-privat pentru spitale, un cod de etică în business pentru companiile care au afaceri cu statul, criterii de performanţă pentru managerii din administraţie publică, prezente adesea doar pe hârtie.