ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lăcașul, cu hramul "Sf Mihail", a fost vandalizat, zidurile exterioare fiind mâzgălite cu grafitti, informează Realitatea TV.

Am observat în cursul zilei de miercuri semne de graffiti pe zidul exterior al bisericii în peste zece locuri, cu spray cu vopsea argintie. Este o simplă semnătură. Am sesizat Poliţia şi Primăria Cluj-Napoca să se ia măsuri faţă de această vandalizare, să fie luate măsuri de protecţie, cum ar fi mai multe camere de supraveghere şi patrulare de noapte în Piaţa Unirii. Vom găsi un specialist care să ne ajute la curăţarea vopselei, costurile acestei operaţiuni urmând să fie acoperite de noi. Este vorba de casa noastră, e normal să cheltuim noi", a spus Orosz Kristofer, administratorul Bisericii Romano Catolice Sf Mihail, din Cluj.

Clădirea, care este monument istoric, a fost construită între 1316 și 1487 și este situată în centrul orașului. Autoritățile au promis că vor lua măsuri.

Este al doilea monument din Cluj vandalizat, după statuia regelui maghiar, de origine română, Matei Corvin.