ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creştinii care au refuzat să rostească crezul musulman sau să plătească o răscumpărare au fost crucificaţi de susţinători ai jihadului în Siria, a denunţat vineri la Radio Vatican o călugăriţă siriană, informează Mediafax.

Potrivit surorii Raghid, care a condus şcoala patriarhiei greco-catolice la Damasc şi care trăieşte acum în Franţa, "în oraşe sau sate care sunt ocupate de elemente armate, jihadiştii sau grupările de musulmani extremişti le propun creştinilor fie shahada (crezul islamic), fie moartea. Uneori, li se cere o răscumpărare".

"Este imposibil", a adăugat ea, "să îşi renege credinţa, ei suportă martiriul. Şi un martiriu extrem de inuman, de o violenţă extremă care nu are nume. Dacă vreţi exemple, la Maalula au fost crucificaţi doi tineri pentru că nu au vrut să rostească shahada. Ei spun: «atunci veţi muri ca domnul vostru în care credeţi. Aveţi de ales: fie spuneţi shahada, fie veţi fi crucificaţi»".

"Unul dintre ei a fost crucificat în faţa tatălui lui. I-a fost ucis chiar şi tatăl. Acest lucru s-a întâmplat de exemplu la Abra, în zona industrială, la periferia Damascului", a afirmat ea.

Potrivit ei, după masacre, jihadiştii "au luat capetele şi au jucat fotbal cu ele" deseori, au luat bebeluşii de la femei şi "i-au agăţat de copaci cu cordoanele ombilicale".

Radio Vatican a publicat acest interviu în ziua în care se comemorează crucificarea lui Iisus Christos la Ierusalim.

În timp ce războiul civil lasă loc masacrelor comise de toate părţile, minoritatea creştină s-a pronunţat în special pentru regimul laic al lui Bashar al-Assad, de teama islamiştilor.