ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cârciumă de la ţară s-a transformat în bibliotecă la Blăgeşti, după un ceremonial de sfinţire a noului sediu.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Este un sediu prietenos, decorat atractiv, în care adulţii şi copiii deopotrivă pot găsi resurse pentru petrecerea timpului liber în cu totul alt fel decât într-o cârciumă, de către cei ce foloseau înainte aceeaşi clădire.

Biblioteca „Ion Creangă” din localitatea Blăgeşti funcţionează în clădirea unde a fost anterior o cârciumă.

Clădirea a fost recompartimentată, refăcută şi mobilată cu sprijinul întregii comunităţi şi în primul rând al primăriei din localitate.

Fondul de carte a ajuns la peste zece mii de volume. El a fost îmbogăţit în ultimele săptămâni prin donaţiile de carte ale unor binevoitori.
“Suntem bucuroşi că noul sediu este în centrul localităţii, unde suntem vizibili. Sunt mulţi cei care ne călcau pragul şi până acum, dar de acum cu siguranţa că vor fi şi mai mulţi”

, spune bibliotecara Elena Munteanu.

Biblioteca este dotata şi cu calculatoare, aduse cu sprijinul Fundaţiei „Bill Gates”, iar copiii se înghesuie deja la informaţiile de pe Internet.