ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The Thomas More Law Center, o coaliție a pastorilor de culoare, a înaintat o petiție la un tribunal din Detroit pentru ca statul Michigan să revină la decizia din 2004 de a nu permite căsătoriile homosexuale, verdict anulat în luna martie, potrivit portalului christiannews.com. Alegătorii din acest stat au reușit să introducă, în 2004, un amendament care interzicea căsătoriile homosexuale în Michigan, cu 59% (2,7 milioane de voturi pentru). Inițiatorii acestui protest se dezic vehement de paralela între drepturile homosexuale și cele ale oamenilor de culoare și susțin că ”statul nu are nicio responsabilitate să promoveze preferințele sexuale ale nimănui”, indiferent de orientarea acestuia.

Din motivația protestului:

  • Mulți locuitori din Michigan au convingeri religioase după care se ghidează în viața de zi cu zi (...) Cu toate acestea, nimeni nu este ferit  de principiul egalității în fața legii.

  • Pentru a păstra și a proteja binefacerile căsătoriei din societatea noastră și pentru generațiile viitoare de copii, legătura dintre un bărbat și o femeie va fi unica înțelegere recunoscută în definiția căsătoriei.

  • Faptul că presa americană sau alte facțiuni caracterizează în mod eronat înțelesul căsătoriei cu acela al drepturilor civile de care populația americană de culoare nu a beneficiat o perioadă lungă de timp nu o transformă într-o axiomă. A compara dilemele pe care le au cuplurile de același sex cu secolele de discriminare înfruntate de populația de culoare este o torsiune a istoriei culturale și a legilor țării noastre.

  • Preferințele sexuale ale unei persoane nu sunt strict caracteristice oamenilor, nu reprezintă un aspect imuabil, precum culoarea pielii. Aceasta este doar o activitate pe care o pot practica sau nu. Statul nu are nicio responsabilitate să promoveze preferințele sexuale ale nimănui, fie el heterosexual, homosexual, ori de altă natură.

  • Legile tuturor statelor menționează în mod curent anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru a te căsători și interzic acest act persoanelor care nu le îndeplinesc. Astfel, statele au o atitudine discriminatorie față de verișorii primari, de exemplu, față de bigami, de poligami ș.cl. și este dreptul legiuitorului să facă acest lucru.

  • Noi îi iubim pe toți, dar nu le iubim și stilul de viață. Există un grup mic de oameni care încearcă să distrugă fundațiile SUA. Este timpul să ne luăm națiunea înapoi.