Avertismentul se referă la Valsartan, principiu activ al mai multor medicamente pentru bolile cardiologice (insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, infarct cardiac recent etc.), informează AFP. De vină ar fi impuritățile conținute într-o moleculă fabricată în China. Pe 18 iulie, laboratorul chinez Huahai a chemat înapoi din lumea întreagă produsul, din cauza prezenței unei substanțe clasate ca probabil cancerigenă pentru om, în caz de utilizare prelungită.
 
„În urma unei evaluări preliminare, EMA apreciază că ar putea apărea un caz suplimentar de cancer la 5000 de pacienți care iau medicamentele cu cea mai mare doză de valsartan (320 mg) în fiecare zi timp de șapte ani”, relatează www.evz.ro. 
 
EMA spune că nu știe despre câți pacienți este vorba, deoarece așteaptă analize care vor permite determinarea concentrației de NDMA din medicamentele în chestiune. Pe de altă parte, fiindcă molecula a fost retrasă de pe piață, Agenția Europeană insistă ca pacienții să-și continue tratamentele. „Este important de subliniat că nu există riscuri imediate pentru pacienți. Cei care iau medicamentele infestate și nu au trecut încă la altele nu trebuie să-și întrerupă tratamentul fără a consulta medicul sau farmacistul”, a subliniat agenția.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.