ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă furtună din ultimii zece ani.  Doi oameni au murit și un tânăr a fost dat dispărut în Sussex, în sudul Marii Britanii, iar în Franţa aproximativ 30.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Furtuna a lăsat fără electricitate 15.000 de persoane în Finistère şi 8.000 pe Côtes d'Armor și  fost însoţită de rafale de vânt ce suflă cu până la 133 de kilometri pe oră în insula Ouessant, potrivit companiei de electricitate ERDF.

Douăsprezece departamente din nord-vestul Franţei au fost plasate în alertă până marţi dimineaţa. În zonele de coastă sunt prevăzute rafale de vânt de până la 120-130 de kilometri pe oră.

Unele segmente de autostrada au fost închise şi multe călătorii cu trenul au fost suspendate. Administraţia aeroportului Heathrow a anunţat că vor fi întârzieri şi zboruri anulate.

În Marea Britanie, organismul de previziuni meteorologice Met Office a avertizat că rafalele violente de vânt riscă să determine căderi de copaci, să avarieze clădirile, să provoace întreruperi de electricitate şi să perturbe transporturile.

Ploi abundente (20-40 de milimetri) au început să cadă duminică seara în ţară şi ar urma să dureze între şase şi nouă ore, riscând să provoace inundaţii localizate.

În 1987, o furtună similară a ucis 18 oameni şi a doborât 15 milioane de copaci.

Furtuna a fost botezată St. Jude, patronul cauzelor pierdute, care este sărbătorit chiar, luni, în Regatul Unit.