ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii au anunţat că erupţia solară de nivel extrem, ce a avut loc miercuri, va lovi Pământul probabil vineri.


Explozia solară, considerată de clasa X-1 pe scara previziunilor meteo solare, este evaluată ca fiind una extremă. Cercetătorii estimează că mâine furtuna solară va lovi Pământul, dar nu cunosc încă ce parte a planetei va avea de suferit.


Oamenii de ştiinţă vor putea oferi date mai exacte după ce obţin informaţiile furnizate prin satelit. Erupţiile solare considerate extreme pot cauza furtuni geomagnetice capabile să scoată din funcţiune reţelele de electricitate, să afecteze sateliţii şi să întrerupă transmisiile radio. De cele mai multe ori, singurul efect observat a fost accentuarea aurorelor boreale din emisfera nordică sau sudică. Prima parte a furtunii, care a lovit Pământul joi, a afectat transmisiunile radio.


Au trecut câţiva ani de când Pământul a fost afectat de o furtună solară de această mărime care provine din petele solare din mijlocul Soarelui, a declarat Tom Berger, directorul Centrului de Previziune a Vremii Spaţiale din Colorado.