ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoane aflate la bordul mai multor ambarcaţiuni au atacat miercuri, în Marea Mediterană, o navă aparţinând Marinei Egiptului, obligând armata egipteană să trimită întăriri aeriene, potrivit site-uluiMediafax. Armata egipteană a anunţat că nava a fost ţinta unui atac "terorist" şi că opt militari sunt daţi dispăruţi.

Livrare gratuita in 24 de ore!

De când armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, atentatele împotriva forţelor de securitate s-au multiplicat, dar acest atac maritim este fără precedent.

Aceste atacuri sunt adesea revendicate de jihadişti care spun că acţionează în represalii la reprimarea sângeroasă care s-a abătut asupra susţinătorilor lui Morsi şi care s-a soldat cu peste 1.400 de morţi.

Armata egipteană a anunţat într-un comunicat că cele patru ambarcaţiuni folosite în atacul de miercuri au fost distruse.