ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cu mari probleme legate de firmele pe care le controlează prin diverşi interpuşi, firme anchetate pentru evaziune fiscală, Adrian Sârbu are însă timp să se ocupe şi de ceea ce scriu jurnaliştii de la publicaţiile sale. Astfel, gandul.info şi prosport.ro au demarat două campanii legate de Revoluţia din decembrie 1989. Un demers lăudabil, dacă cel care patronează trustul Mediafax nu ar fi fost IMPLICAT DIRECT în cele mai sângeroase evenimente din România de după Al Doilea Război Mondial. În contextul explicat mai jos, acest demers nu poate fi catalogat decât ca SFIDARE!

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore!

ding  Campaniile de presă ale trustului Mediafax


Patronul Mediafax Group a fost singurul om care a filmat ceea ce s-a întâmplat în clădirea Comitetului Central al PCR în decembrie 1989. Încă nu se ştiu detalii despre  cum un regizor obscur, care făcea filme documentare la Sahia Film, a ajuns în mijlocul evenimentelor din decembrie 1989.

Mai mult, Sârbu devine membru al Consiliul Frontului Salvării Naţionale, organismul care în 23 decembrie a preluat conducerea ţării la acea vreme, ocupând funcția de secretar de stat pe probleme de media. Adrian Sârbu a fost cel care a filmat aşa-zisul "proces al soţilor Ceausescu", caseta care a stârnit controverse când a ajuns să fie difuzată de anumite posturi străine de televiziune.

Cei care au participat la Revoluţie spun că Sârbu era un apropiat al lui Silviu Brucan, care l-a introdus pe regizor în sediul CC, unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989 şi zilele de după.  Tot acei martori susţin că Sârbu are încă în posesie mai multe filme care ar putea face lumină în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în iarna lui 1989. Acestă pistă este credibilă, dovada ca a fost un apropiat al lui Saul Bruckner, cunoscut maselor drept Silviu Brucan, este faptul că fostul propagandist comunist, agent KGB şi conducător al defunctului „Scânteia”, a realizat timp de 10 ani, între 1996 si 2006, emisiunea "Profeţii despre trecut" la Pro TV.

Sârbu a fost audiat în dosarul Revoluţiei, fără a fi însă pus sub acuzare. Iată ce spunea acesta în urmă cu un şi jumătate: "M-am întâlnit cu domnul procuror Florin Enea, care lucrează la acte premergătoare într-un dosar al Revoluţiei şi am avut o discuţie. Oamenii ma întreabă unde ai fost, ce ai văzut, ce ştii. Simplu. Şi le răspund", declara Adrian Sârbu.

România a fost condamnată la CEDO, în anul 2011, pentru că procurorii nu au reuşit să descopere cine sunt vinovaţii pentru crimele din zilele Revoluţiei din 1989. Ţara noastră a primit şi un termen-limită pentru finalizarea acestei anchete, luna septembrie 2013, însă nu a fost respectat. Dosarul este încă nesoluţionat.