ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 23 februarie, publicația Ziare.com a prezentat un zvon preluat de pe Impact Press, potrivit căruia Patriarhul Daniel ar fi încercat "să-i pună pile unui arestat preventiv" în faţa instanţei. Florin Bolboş este comisar șef al Poliției Timiș şi este acuzat de abuz în serviciu cu miză electorală. Conform articolului PF Daniel ar fi trimis o scrisoare în care l-ar fi lăudat pe inculpat iar pe baza acesteia, avocatul ar fi cerut punerea în libertate a inculpatului.

Patriarhia Română a emis un comunicat oficial prin care neagă vehement acuzaţia şi îşi exprimă dezamăgirea că sursele menţionate mai sus nu verifică informaţiile primite. Mai mult, niciul din aceste site-uri nu a contactat Patriarhia Română sau Tribunalul Timiş pentru a proba veridicitatea celor scrise.

Iată comunicatul integral preluat de pe Basilica.ro.

Referitor la informaţiile apărute „pe surse” în publicaţia Impact Press despre o presupusă implicare a Patriarhului României în Dosarul Poliţiei Timiş, precizăm:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a adresat nicio scrisoare deschisă pentru punerea în libertate a domnului Florin Bolbos şi, ca atare, ceea ce ar susţine avocatul apărării reprezintă, de fapt, o pură invenţie care aparţine fie acestuia, fie site-ului respectiv.

Dacă avocatul apărării a prezentat un astfel de document, evident că acesta este unul fals, iar o astfel de faptă intră sub incidenţa Codului penal.

Este regretabil că site-ul Impact Press a dezinformat în mod grav prin difuzarea unei informaţii „pe surse” pe care nu a verificat-o nici la Patriarhia Română şi, probabil, nici la Tribunalul Timiş.