ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureştiul are un nou bulevard. Duminică, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat tronsonul Buzeşti-Berzei al bulevardului Uranus. Edilul a fost prezent în zona Berzei, acolo unde a răspuns întrebarilor jurnaliştilor. După conferinţa de presă, Oprescu şi-a dat acordul pentru dechiderea circulaţiei pe noul sector de drum. Potrivit acestuia, proiectul bulevardului Uranus datează din anii '30, fiind reluate şi actualizare în primul său mandat.

"Bulevardul este imaginat după anii 1930 de urbaniştii şi arhitecţii de atunci, pentru că nu a inventat nimeni nici apa caldă, nici roata. Este reluat, ca proiect, după anii 2000, început în 2009, după un an de zile de updatare a proiectului, dar oprit la câteva luni de o serie întreagă de instanţe de la Cluj, în urma plângerilor făcute de oameni care nu ar fi vrut să se modernizeze nimic în Bucureşti. Am aşteptat doi ani şi opt luni şi, deşi l-am împărţit pe tronsoane pentru a putea merge mai repede, a trebuit să aşteptăm decizia instanţelor. Îmi cer eu scuze, deşi nu aveam vină faţă de locuitorii acestei zone", a declarat primarul general. Oprescu a precizat că lucrările la bulevardul Uranus vor continua, drumul urmând a ajunge în final până în sudul Capitalei, la Gara Progresul. Pe bulevardul Uranus vor circula cinci linii de tramvai şi şase de autobuz.

Foto: hotnews.ro