ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un centru de cercetare ştiinţifică din Siberia, a declarat, miercuri, că a descoperit o noua tulpina de HIV în Rusia şi că virusul se răspândeşte "într-un ritm rapid".

Subtipul, cunoscut sub numele de 02_AG/A , a fost detectat pentru prima oară în orasul siberian Novosibirsk, în 2006 şi acum reprezintă mai mult de 50 la suta din noile infectii cu HIV in regiune, au declarat reprezentanţii Institutului Ştiinţific Koltsovo, din Novosibirsk.

Numărul de persoane infectate cu HIV în regiunea Novosibirsk a sărit de la circa 2.000 în 2007, la 15.000 în 2012.

Noua tulpină nu se limitează la zona vastă a Siberiei. Aceasta a fost detectată în sudul Rusiei,  în Cecenia , precum şi în fostele republici sovietice Kârgâzstan şi Kazahstan.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, Europa de Est şi Asia Centrală sunt singurele regiuni din lume în care infecţia cu HIV este în mod clar în creştere. Cincizeci şi doi la sută din persoanele infectate cu HIV care trăiesc pe în aceste zone sunt din Rusia.