ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O populară prezentatoare de televiziune din Norvegia, Siv Kristin Saellmann, a fost suspendată de la locul ei de muncă, pentru că a apărut "pe sticlă" cu un lănţişor în jurul gâtului, de care era atârnată o bijuterie în formă de cruce. Apariţia femeii în direct cu un pandantiv din aur, decorat cu diamante negre în formă de simbol creştin, a provocat indignare în rândul unei părţi din audienţă.

Membrii comunităţilor musulmane locale au organizat un protest, susţinând că "lanţul cu cruce a insultat Islamul". Potrivit acestora, afişarea simbolului creştin nu garantează imparţialitatea canalul TV.

Ca urmare, directorul postului de televiziune NRK a fost nevoit să poarte o discuţie cu prezentatoarea de ştiri, în urma căreia a suspendat-o din post, pentru a nu deveni o sursă de discordie inter-sectară.

Norvegia are o populaţie de aproximativ 5 milioane de oameni, dintre care 83% sunt creştini, procentul musulmanilor fiind de 2,3%.