Sorcha Sills este o profesoară din Statele Unite care predă limba engleză la o şcoală din Bucureşti şi care multumeşte României pentru o lecţie extrem de importantă pe care a primit-o în ţara noastră.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Tânăra, absolventă a University of South Florida, a scris recent un material despre experienţa sa din România.

Ea vorbeşte despre cât de greu îi este să găsească fructe şi legume proaspete în afara sezonului, de ce preferă să rămână în casă de Revelion, cât de important este să verifici dacă mâncarea este importată sau produsă în ţară, câinii maidanezi sau manele.

Profesoara americană a lăsat pentru final cea mai importantă lecţie pe care a învăţat-o în România.

"România este o ţară care nu a avut o istorie uşoară, ci una plină de invazii, ocupaţii, lupte şi lipsuri. Poate de aceea românii nu se aşteaptă să primească ceea ce vor fără a depune efort, indiferent dacă acest efort înseamnă muncă din greu, studiu intensiv, condus agresiv sau chiar revoluţii. Ca un fost copil răsfăţat în clasa de mijloc americană, am primit o lecţie de care aveam nevoie în viaţa mea de adult şi întotdeauna voi mulţumi României pentru asta."
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews