ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorcha Sills este o profesoară din Statele Unite care predă limba engleză la o şcoală din Bucureşti şi care multumeşte României pentru o lecţie extrem de importantă pe care a primit-o în ţara noastră.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Tânăra, absolventă a University of South Florida, a scris recent un material despre experienţa sa din România.

Ea vorbeşte despre cât de greu îi este să găsească fructe şi legume proaspete în afara sezonului, de ce preferă să rămână în casă de Revelion, cât de important este să verifici dacă mâncarea este importată sau produsă în ţară, câinii maidanezi sau manele.

Profesoara americană a lăsat pentru final cea mai importantă lecţie pe care a învăţat-o în România.

"România este o ţară care nu a avut o istorie uşoară, ci una plină de invazii, ocupaţii, lupte şi lipsuri. Poate de aceea românii nu se aşteaptă să primească ceea ce vor fără a depune efort, indiferent dacă acest efort înseamnă muncă din greu, studiu intensiv, condus agresiv sau chiar revoluţii. Ca un fost copil răsfăţat în clasa de mijloc americană, am primit o lecţie de care aveam nevoie în viaţa mea de adult şi întotdeauna voi mulţumi României pentru asta."