ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carl Bildt, Ministrul de Afaceri Externe al Suediei crede că situația Rusiei s-a înrăutățit în ultimii ani din cauza…religiei ortodoxe.
Agenția de presă rusească REX a transmis că, deși a arătat un oarecare atașament față de valorile Vestului, în prima decadă de după căderea Uniunii Sovietice, actuala conducere a Rusiei are o poziție vădit împotriva Vestului.

După spusele lui Bildt, președintele Rusiei, Vladimir Putin a arată un atașament, însă nu față de lume, ci față de valorile ortodoxe răsăritene.

„Noua politică anti-vestică și anti-decadentă a lui Putin este bazată pe un adânc conservatorism al ideilor ortodoxe răsăritene”, își exprimă Bildt convingerea printr-o postare pe rețeaua de socializare Twitter.

Ministrul suedez denunță strădania de a distruge biserica ucraineană și de a returna autocefalia acesteia Patriarhatului Moscovei, prin insistența lui Putin de a câștiga controlul asupra Ucrainei. Însă, conform spuselor aceluiași ministru, chiar Ortodoxia Răsăriteană este principala amenințare la adresa civilizației vestice.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews