Nominalizările la premiile Oscar 2015 au fost anunţate joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills. Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat în premieră de actorul Neil Patrick Harris.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

  • Cel mai bun film:


"American Sniper" - Clint Eastwood, "Birdman" - Alejandro Gonzalez Inarritu, "Boyhood" - Richard Linklater, "The Grand Budapest Hotel" - Wes Anderson, "The Imitation Game" - Morten Tyldum, "Selma" - Ava DuVernay, "The Theory of Everything" -James Marsh, şi "Whiplash" - Damien Chazelle.

  • Cel mai bun actor în rol principal:


Steve Carell pentru rolul din "Foxcatcher", Bradley Cooper, pentru  "American Sniper", Benedict Cumberbatch - "The Imitation Game", Michael Keaton - "Birdman", Eddie Redmayne - "The Theory of Everything".

  • Cea mai bună actriţă în rol principal:


Marion Cotillard pentru rolul din "Deux jours, une nuit", Felicity Jones  - "The theory of everything", Julianne Moore - "Still Alice", Rosamund Pike - "Gone Girl", Reese Witherspoon - "Wild".

  • Cea mai bună regie:


Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului "Birdman", Richard Linklater, pentru "Boyhood", Bennett Miller - "Foxcatcher", Wes Anderson - "The Grand Budapest Hotel", Morten Tyldum - "The Imitation Game".

  • Cel mai bun actor în rol secundar:


Robert Duvall ("The Judge"), Ethan Hawke ("Boyhood"), Edward Norton ("Birdman"), Mark Ruffalo ("Foxcatcher"), J.K Simmons ("Whiplash").

  • Cea mai bună actriţă în rol secundar:


Patricia Arquette ("Boyhood"), Laura Dern ("Wild"), Keira Knightley ("The Imitation Game"), Emma Stone ("Birdman"), Meryl Streep ("Into the Woods").

  • Cel mai bun film străin:


"Ida", de Pawel Pawlikowski (Polonia), "Leviathan", de Andrey Zvyagintsev (Rusia), "Tangerines", de Zaza Urushadze (Estonia), "Timbuktu", de Abderrahmane Sissako (Mauritania), "Wild Tales", de Damián Szifrón (Argentina).

  • Cel mai bun lungmetraj de animaţie:


"Big Hero 6", "The Boxtrolls", "How to Train Your Dragon 2", "Song of the Sea", "The Tale of the Princess Kaguya".

Vezi lista completă aici
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews