ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turme de oi conectate la Internet. Este proiectul unor oameni de ştiinţă din Ţara Galilor, care se bazează pe senzori ataşaţi animalelor. Cu ajutorul acestora, proprietarii fermelor vor şti tot timpul unde sunt oile şi le vor găsi imediat pe cele care se pierd de turmă, potrivit digi24.ro.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Să ştii tot timpul unde ţi-e turma de oi este o provocare pentru mulţi fermieri. Iar soluţia poate fi una wireless.


„Sunt mereu probleme. Chiar dacă avem un gard bun, oile reuşesc să sară peste el. Caută cea mai bună iarbă, aşa că nu le poţi învinovăţi pentru asta”, spune Gareth Jones, fermier.


Ideea folosirii senzorilor poate salva animalele de la moarte. Pot fi evitate, astfel, situaţii întâlnite în special iarna, când oile rămân blocate în zăpadă, fără ca stăpânii lor să ştie unde sunt.


Nu e vorba doar de oi, pot fi şi alte animale, precum vacile. Sunt multe avantaje pentru un fermier, care poate sta acasă, la căldură, mulţumit că ştie unde-i sunt animalele”, spune Davey Jones, om de ştiinţă.

O soluţie asemănătoare a mai fost aplicată în trecut, în cazul pisicilor. Acestora le-au fost montate senzori şi camere video, cu ajutorul cărora oamenii de ştiinţă le-au urmărit viaţa de zi. Acum, ideea ar putea avea un succes important şi în mediul rural.