ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Barack Obama a acordat un interviu site-ului de știri Vice, în timpul căruia a recunoscut că invadarea Irakului de către Statele Unite a favorizat dezvoltarea grupării islamiste Statul Islamic (ISIS).

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

”ISIS este o emanație directă a rețelei teroriste Al Qaida în Irak, care a fost generată de invazia noastră. Este un exemplu de consecință nedorită și pentru asta ar trebui ca, în general, să fim mai atenți înainte de a trage”, a spus Obama în interviu.

Nu putem continua să credem că securitatea este ceva complet separat de diplomație, dezvoltare și educație”, a continuat președintele american, care, indirect, a pasat vina pentru avântul grupării jihadiste Statul Islamic în curtea administrației republicane Bush jr.

Obama nu a suflat însă niciun cuvânt despre faptul că forța pe care o dețin teroriștii Statului Islamic este în bună măsură și rezultatul politicii duse de administrația sa, în ultimii ani, în Orientul Mijlociu. În mod special în Siria, unde Washington-ul, împreună cu alte puteri occidentale, au pus umărul la încurajarea și antrenarea insurgenților care combat de patru ani împotriva președintelui Bashar al-Assad, considerat până mai ieri inamicul numărul unu al SUA.