ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încrederea americanilor în preşedintele Barack Obama a scăzut la un minim record, doar 42 la sută dintre aceştia aprobă deciziile liderului de la Casa Albă, se arată într-un sondaj realizat miercuri de Wall Street Journal.

Sondajul relevă faptul că  51 la sută dintre cetăţenii SUA consideră activitatea depusă de preşedintele Obama drept "nesatisfăcătoare". Este pentru prima dată, din 2008, când numărul de evaluări negative ale preşedintelui Obama a depăşit numărul celor pozitive. La începutul lui octombrie 2013, doar 47 la sută dintre americani aprobau deciziile lui Barack Obama, faţă de un procent de 52 la sută, la sfârşitul lui 2012. Pentru prima dată în 40 de ani, doar 30 la sută şi-au exprimat optimismul cu privire la deciziile luate de politicienii americani.

Partidul Democrat a rămas, de asemenea, extrem de nepopular în sondaje, cu doar 22 la sută de susţinători în rândul alegătorilor. Nici rivalii democraţilor, republicanii, nu stau mai bine, având o susţinere de 37 la sută.

La baza acestor rezultate slabe stă, în principal, nemulţumirea americanilor faţă de criza bugetului federal, care a cuprins ţara de la începutul lunii octombrie.

Citeşte şi Un Watergate al nimănui