ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În acest week-end, în cadrul ediției din această toamnă a Kilipirim, cel mai important targ de carte cu discount din București, organizatorii ne propun  serie de evenimente pentru părinți, bunici și copii.

Reunite tematic sub sloganul „Nişte obiceiuri mai vechi. Din cărţi” – „întâmplări” care pornesc de la ideea oldies, but goldies, dar ajung imediat la carte şi la stimularea lecturii –, organizatorii Kilipirim propun două evenimente.

Primul dintre ele, având ca temă „Less is more sau simplitatea eleganței adevărate!”, are loc sâmbătă, 2 noiembrie, ora 18.00. O întâlnire care încercă să lămurească ce înseamnă, de fapt, să fii elegant, să ai bun-gust și rafinament și cât de mult ne-am înstrăinat astăzi de asemenea principii „demodate”.

Invitați: Aurora Liiceanu, Antoaneta Taneva-Nandriș, Virginia Costeschi.

Cel de-al doilea eveniment urmează să aibă loc duminică, 3 noiembrie, ora 15.00: „Rețetele bunicii sau bucuria zilei de ieri”. Evenimentul se adresează publicului larg, mai ales doamnelor care oscilează permanent între dorința de a se desfăta cu mâncăruri și dulciuri ca pe vremuri şi obsesia trendy, de a mânca sănătos și puțin.

Uităm, însă, că multe dintre rețetele bunicilor chiar sunt sănătoase atât datorită ingredientelor, cât și metodelor de preparare, dar mai ales ne ajută, pe noi, cei din „secolul vitezei”, să ne regăsim tradițiile familiei, a zonei din care provenim, să putem deveni creativi în trendurile culinare din ziua de azi. Participă: Chef Doru Șerban, Dan-Silviu Boerescu.

Duminică, 3 noiembrie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc evenimentul „Pofta de lectură se transmite genetic”. Organizatorii şi-au propus să le povestească celor mici care au fost cărțile copilăriei noastre, ca să știe ce-i așteaptă. Fără critici literari, fără actori care să facă din citit un spectacol, ci cald, normal.

Fiecare părinte care vrea e invitat să scotocească prin bibliotecă, să recupereze de acolo cartea care i-a fost cea mai dragă în copilărie și să vină la Kilipirim, să povestească despre ea.

La KILIPIRIM, ediția 2013, va avea loc și o acțiune de donare de cărți.

„Donează un «kilipir», ca să bucuri un copil” – acesta este sloganul sub care organizatorii încearcă să strângă cărți pentru copii, pe care le vor orienta către POLICY CENTER FOR ROMA AND MINORITIES, o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tip think-tank, înfiinţată în România în anul 2008, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice.

Dacă vreți să vă implicați, veniți la Galeria Dalles în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, între orele 10.00 și 20.00, la ediția de anul acesta a târgului de carte Kilipirim, și donați una sau mai multe cărți la punctul de colectare din cadrul târgului.

La Bucureşti a debutat o nouă ediţie a celui mai important târg de carte cu discount din România: KILIPIRIM.  Organizat în cadrul Galeriei Dalles, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, zilnic între 10.00 şi 20.00, KILIPIRIM reprezintă o ocazie unică pentru iubitorii de carte din Bucureşti de a achiziţiona cărţi cu reduceri substanţiale din oferta celor mai importante edituri autohtone.

Humanitas, Curtea Veche, Polirom, Cartea Românească, Nemira, Trei, Litera, Orizonturi, Univers, Corint Junior, Aramis, Girasol, House of Guides, Vivaldi, Prut, Noi Media Print sunt doar o parte dintre editurile care vor avea standuri în cadrul KILIPIRIM. Fiecare expozant practică, la Kilipirim, reduceri substanţiale de preţuri: cele mai noi titluri pot fi cumpărate cu un discount de 10%, iar titlurile mai vechi din ofertă ajung la reduceri de până la 70%.