ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obiectivul Germaniei rămâne readucerea regiunii Crimeea către Ucraina, a afirmat cancelarul Angela Merkel, la un an de la referendumul prin care s-a decis anexarea peninsulei la Federația Rusă.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Merkel a susținut, după întrevederea avută luni cu președintele Petro Poroșenko, că anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia în martie 2014 a fost o încălcare gravă a reglementărilor internaţionale, ”periclitând ordinea pacifistă a Europei", transmite AP, preluată de Sputniknews.

"Este important ca, în pofida acestei situaţii, să lucrăm pentru găsirea unei soluţii politice şi să nu încetăm eforturile până când nu va fi restabilită integritatea teritorială a Ucrainei, cu includerea Crimeei", a spus Merkel.

Dacă va fi necesar, Uniunea Europeană este pregătită să impună noi sancţiuni Rusiei. "Nu vrem noi sancţiuni. Dar, dacă nu va fi o altă cale, va trebui să le aplicăm", a avertizat cancelarul german.