ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul este gata pentru noi sancțiuni la adresa Rusiei, însă aceasta nu este un scop în sine. Declarația îi aparțiene cancelarului federal al Germaniei, Angela Merkel, și a fost făcută în timpul unei conferințe de presă susținute la Berlin împreună cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, informează agenția de presă Tass.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Suntem gata la noi sancțiuni. Acest lucru nu este un scop în sine. Noi nu dorim sancțiuni, însă dacă va fi necesar, suntem gata să le adoptăm”, a subliniat Merkel, conform Agerpres.

Dacă vor fi încălcări brutale ale acordurilor de la Minsk, sancțiunile vor fi înăsprite'. Însă acesta nu este punctul principal pentru noi. Scopul nostru îl constituie discuția politică pe marginea modului în care să fie aplicate acordurile de la Minsk”, a spus Merkel.

Potrivit lui Merkel, pe lângă încetarea focului în sud-estul Ucrainei, este necesară posibilitatea livrării de ajutor umanitar în această zonă.