ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O controversă aprigă a luat naștere în Olanda, după ce liderul politic al unui partid care crește vertiginos în preferințele electoratului musulman a declarat despre olandezi că "Dacă nu le place o Olandă schimbătoare, în care trăiesc oameni de culturi diferite ... cum ar fi în orașul Zaandam sau în cartierul Poelenburg, ei ar trebui să plece", relatează www.evz.ro. 
 
Este vorba despre Tunahan Kuzu, liderul politic al  DENK, un partid controversat care se dezvoltă rapid în zonele urbane unde sunt populații musulmane masive. La alegerile naționale din Olanda, în martie 2017, DENK a câștigat trei locuri cu aproape 200.000 de voturi. Anul acesta, în alegerile municipale, formațiunea a reușit să devanseze unele partide tradiționale de stânga.
 
DENK a fost înființată în februarie 2015 de doi turci, Tunahan Kuzu și Selçuk Öztürk, despre care presa olandeză susține că sunt simpatizanți ai lui Erdogan.  DENK a fost singurul partid din parlamentul olandez care nu a vrut să recunoască genocidul armean, notează nos.nl.
 
Conducătorul Partidului pentru Libertate, Geert Wilders, a răspuns prin intermediul Twitter comentariului făcut de Kuzu: "Mesajul meu pentru Kuzu - Denk și toți ceilalți iubiți de Erdogan: Alegeți repede Turcia!". 
 
Nu cu mult timp în urmă, președintele turc Recep Tayyip Erdogan șocase Europa cu declarațiile sale către musulmani: "Locurile unde lucrați și trăiți sunt țările voastre natale și noile voastre țări. Deschideți mai multe afaceri și înscrieți-vă copiii la școli mai bune. Trăiți cu familiile voastre în cartiere mai bune. Conduceți automobile mai bune. Trăiți în cele mai frumoase locuințe. Faceți cinci copii – nu doar trei. Voi sunteți viitorul Europei”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews