ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost ridicat marţi de procurorii DNA, fiind dus la audieri în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie, în care mai sunt implicaţi funcţionari din domeniul supravegherii asigurărilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie desfăşoară marţi percheziții domiciliare în 17 locații din municipiile București și Sibiu, în cadrul unei anchete privind săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de corupţie.

Conform unor surse judiciare, percheziţiile au legătură cu  firma Carpatica Asigurări și funcționari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Patronul de la Carpatica Asigurări, Ilie Carabulea, a fost ridicat și dus la DNA București pentru audieri.

Într-un comunicat de presă remis marţi, DNA susţine că mai multe persoane sunt suspectate de infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, cum ar fi: asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influență, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la uz de fals.

În acest scop, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.