ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Luni, la aproape o lună de la începutul protestului împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, oficialii din opoziţie fac apel la noi manifestaţii.

Henrique Capriles, liderul opoziţiei venezuelene, a anunţat un marş la Caracas care va avea loc sâmbătă, pentru a protesta faţă de lipsurile pe care le suportă cetăţenii, una dintre temele protestului lansat pe 4 februarie de către studenţi şi susţinut ulterior de opoziţie.

Capriles, învins la limită de Maduro la alegerile prezidenţiale din aprilie, a anunţat pe contul său de Twitter că sâmbăta viitoare "vom convoca o mare mobilizare naţională împotriva lipsurilor care afectează majoritatea venezuelenilor".

Deputatul de opoziţie Maria Corina Machado, din cadrul partidului Voinţa Populară al lui Leopoldo Lopez, încarcerat la 18 februarie pentru incitare la violenţă, a anunţat la rândul său marşuri care se vor desfăşura marţi şi care cer plecarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro.

"Ne vom reuni pentru a aduce un omagiu tuturor victimelor represiunii brutale desfăşurate de acest regim dictatorial", a explicat Machado în faţa presei, violenţele care au însoţit această manifestaţie provocând deja 18 morţi şi peste 260 de răniţi, ea precizând că un marş al tăcerii va începe la ora locală 10:00 în cartierul Las Mercedes din Caracas, unul dintre focarele contestării studenţeşti.

Luni, deputatul s-a aflat în fruntea a 2.000 de persoane care au defilat până la sediul Organizaţiei Statelor Americane din acelaşi cartier, într-un marş care cerea organizaţiei să ia poziţie în privinţa situaţiei din Venezuela.

Studenţii, cu sprijinul opoziţiei, protestează împotriva costurilor mari de trai, a lipsurilor şi insecurităţii din ţară. Nicolas Maduro, principala ţintă a mişcării de protest, a lansat săptămâna trecută un dialog naţional, dar liderii mişcării şi principalii opozanţi au refuzat să participe, numind-o "mascaradă".