ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Primăriei Oradea de a muta statuia lui Mihai Viteazul din centrul oraşului într-un fost cimitir a stârnit nemulţumirea unei asociaţii non-guvernamentale din oraş.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Asociaţia Neamunit, filiala Oradea, a lansat o petiţie online pentru păstrarea monumentului în centrul oraşului şi cer edililor să găsească o soluţie pentru a rămâne în Piaţa Unirii.

Textul petiţiei:

Domnule Primar,

Am aflat cu indignare decizia de mutare a statuii lui Mihai Viteazul din centrul oraşului Oradea în fostul cimitir Olosig, actualul parc Mihai Viteazul. Oricare ar fi motivele, dorim să aflaţi că, pentru noi orădenii, această statuie este o emblemă a oraşului, ea reprezentând pe unul dintre cei mai iubiţi conducători din istoria românilor. Un domnitor cu inimă de adevărat român, care a avut un vis mare si pe care, pentru puţin timp l-a şi realizat, primul unificator al celor trei provincii româneşti. Având în vedere importanţa pe care o are această personalitate istorică şi, în acelaşi timp, dragostea pe care i-o purtăm, vă îndemnăm să găsiţi o soluţie ca această statuie să aibă un loc în cadrul noului proiect de amenajare a Pieţei Unirii.
Prin prezenta, noi semnatarii, ne exprimăm această dorinţă de a lăsa statuia lui Mihai Viteazul acolo unde a fost şi îi este locul: în centrul oraşului, în mijlocul Pieţei UNIRII.

Pentru a semna petiţia faceţi click AICI.