Originea numelui capitalei României, București, se pierde în negura timpului, dar totuși, legenda ciobanului Bucur a rămas ca mit fondator al Micului Paris.

Mai puțin cunoscute sunt însă originile numelor cartierelor Buicureștiului. Iată un scurt istoric al celor mai importante cartiere din București.

Berceni - zona a primit această denumire după numele grofului Miklos Bercsenyi. Se zice că o ceată de husari, condusă de groful Miklss Bercsenyi, s-au oprit undeva la sud de București, în drumul lor spre turci. Nu se știe însă dacă au luat o pauză în drumul lor sau dacă au rămas aici de tot, însă cert este că de atunci, zona din sudul Bucureștiului să cheamă Berceni.

Cotroceni - zona unde în prezent se află palatul prezidentia vine de la regionalismul a cotroci, care înseamnă a scotoci, a scormoni.

Drumul Taberei - unul dintre cele mai vechi cartiere din București, și-a căpătat denumirea datorită lui Tudor Vladimirescu care, în anul 1821, intra în Bucuresti pe la vest și își așeza aici tabăra de panduri. Zona Panduri își are originea tot de aici.

Pentru a citi continuarea articolului, faceți click AICI.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews