ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Originea numelui capitalei României, București, se pierde în negura timpului, dar totuși, legenda ciobanului Bucur a rămas ca mit fondator al Micului Paris.

Mai puțin cunoscute sunt însă originile numelor cartierelor Buicureștiului. Iată un scurt istoric al celor mai importante cartiere din București.

Berceni - zona a primit această denumire după numele grofului Miklos Bercsenyi. Se zice că o ceată de husari, condusă de groful Miklss Bercsenyi, s-au oprit undeva la sud de București, în drumul lor spre turci. Nu se știe însă dacă au luat o pauză în drumul lor sau dacă au rămas aici de tot, însă cert este că de atunci, zona din sudul Bucureștiului să cheamă Berceni.

Cotroceni - zona unde în prezent se află palatul prezidentia vine de la regionalismul a cotroci, care înseamnă a scotoci, a scormoni.

Drumul Taberei - unul dintre cele mai vechi cartiere din București, și-a căpătat denumirea datorită lui Tudor Vladimirescu care, în anul 1821, intra în Bucuresti pe la vest și își așeza aici tabăra de panduri. Zona Panduri își are originea tot de aici.

Pentru a citi continuarea articolului, faceți click AICI.