ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O slujbă de pomenire pentru reînhumarea a 81 de ostași români, cunoscuți și necunoscuți, căzuți în perioadele 2-10 iunie 1941 și mai-august 1944 și exhumați din localitățile Rîșcani și Ștefan Vodă, s-a ținut joi la Cimitirul de onoare al eroilor români de la Ţiganca.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură și Istorie Militară și Oficiul Național pentru Cultul Eroilor din România, în cadrul proiectului de îngrijire și restaurare a cimitirului.

În cadrul evenimentului de la Cimitirul de onoare al eroilor români de la Ţiganca, militarii Armatei Naţionale au efectuat trei salve de foc şi au prezentat onorul militar celor căzuţi pe câmpul de luptă. Cu prilejul comemorării eroilor români, elevii din localităţile raionului Cantemir au venit cu un recital-omagiu, iar cei prezenţi la eveniment au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere pentru ostaşii căzuţi la datorie.

La Cimitirul românesc de onoare de la Ţiganca sînt înmormântaţi militari căzuți în luptele din prima jumătate a lunii iulie 1941, la capul de pod de la Ţiganca.