ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că a plasat forțele de descurajare în alertă de luptă, în ciuda negocierilor cu Ucraina de la granița cu Belarus, relatează DPA, citată de Agerpres.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, l-a informat pe președintele Vladimir Putin de această decizie, care implică atât armele nucleare cât și rachete strategice, Flota Nordică și Flota din Pacific și forțele aviatice, conform unui comunicat al ministerului.

Duminică, Putin a avansat perspectiva unei escaladări nucleare cu Occidentul în privința Ucrainei, dând ordin ca "armele de descurajare" ale Rusiei să fie puse în alertă specială.

Putin ordonase de duminică forțelor care operează sistemul de disuasiune nucleară al Rusiei să fie „în stare de alertă”, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul din cauza Ucrainei. El a declarat că a ordonat ministrului Apărării Serghei Șoigu ca trupele să intre într-un „regim special de serviciu”, având în vedere „declarațiile agresive” ale liderilor NATO și „acțiunile economice neprietenoase”.

Acum au intrat în alertă de luptă.

VIDEO rusesc: