ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anders Bengtcen, a dat startul programului "Biciclete cu cravată" în mediul diplomatic, printr-o plimbare cu bicicleta pe bulevardul Kiseleff, unde se află sediul misiunii diplomatice suedeze, informează Agerpres.
"Bucureştiul are un teren plat şi o climă mult mai prietenoasă decât în Suedia. În plus, multe instituţii şi companii sunt aproape de Ambasada Suediei", a declarat diplomatul alegerea de a se implica în proiect. Anders Bengtcen a explicat că, pentru a ajunge la instituţia vecină ambasadei, Ministerul Afacerilor Externe, are nevoie de mai puţin timp, dacă este pe bicicletă, decât cu maşina oficială.

În Suedia, 20 la sută din persoane folosesc bicicleta ca mijloc de transport principal, în timp ce peste 40 la sută din populaţie foloseşte bicicleta ca mijloc recreativ.

Proiectul "Biciclete cu cravată" îşi propune să promoveze mersul cu bicicleta în mediul instituţional şi de afaceri din România. Ambasada Suediei a devenit, oficial, prima ambasadă inclusă în acest program, dar programul "Biciclete cu cravată" a fost iniţiat în mai 2010, în mediul de afaceri românesc.

Proiectul se desfăşoară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov şi în acest an s-a extins şi în Serbia.