ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de oameni din Afganistan, Iran și Pakistan și Kashmirul Indian au ieșit vineri pentru a protesta față de batojocorirea Profetului Mahomed în revista satirică franceză Charlie Hebdo și au cerut decapitarea celor care pătează imaginea Profetului.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Manifestații de amploare au avut loc în ultimele ore în Pakistan, Afganistan și Iran, musulmanii protestând din nou față de caricaturile cu Profetul Mahomed publicate de Charlie Hebdo.

Liderii demonstranților au cerut ca cei care apără imaginea Profetului să se unească și să îi execute pe cei care le pângăresc credința, relatează Le Figaro.

După atentatul din 7 ianuarie de la redacția Charlie Hebdo, guvernele Afganistanului și Pakistanului au condamnat actul terorist, soldat cu moartea a 12 persoane, apoi islamiștii extremiști au început să aducă elogii sacrificiului, pe care l-ar fi făcut autorii atacului.

Nu în ultimul rând, premierul Pakistanului a condamnat oficial prima pagină a revistei Charlie Hebdo.

Și în alte colțuri ale lumii mii de musulmani au manifestat împotriva săptămânalului, ziariștii francezi de la Le Figaro apreciind că , în ziua de 23 ianuarie au avut loc cele mai ample mișcări de protest din ultima perioadă.

Pe de altă parte, într-un interviu recent, actualul redactor șef al săptămânalului, Laurent Sourisseau, cunoscut drept „Riss”, a declarat că următorul număr al revistei nu va mai cuprinde caricaturi cu Profetul Mahomed.