ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Social Democrat nu doreşte ca liberalul Klaus Iohannis să ocupe şi postul de vicepremier.

Dan Şova, vicepreşedinte al PSD si ministru delegat pentru marile proiecte în guvernul Ponta, este cel care a anunţat că social-democraţii privesc cu multă reticenţă propunerea colegilor din USL.

"Domnul Iohannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, în mod concret, să fie viceprim-ministru pe probleme economice și fiscale, această poziție aparținând titularului de la Finanțe. Portofoliul dânsului i-ar permite să fie vicepremier în chestiuni de siguranță națională și ordine publică. Dar această poziție este deja ocupată de către domnul Gabriel Oprea și, în mod evident, nu poate fi pusă în discuție poziția domniei sale în Guvernul României Concluzia este una simplă: pentru a putea fi pusă în practică propunerea PNL, structura Guvernului României ar trebui să se schimbe. Executivul ar avea atunci datoria de a merge în Parlament și de a cere un nou vot de încredere, ceea ce ar putea însă genera o nouă perioadă de instabilitate", a scris Şova pe un site de socializare.

Ministrul nu a uitat să sublinieze faptul că ultimul cuvânt în această chestiune îl va avea premierul Victor Ponta, în prezent aflat la Soci, pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.

"Deși propunerile aparțin PNL, ultimul cuvânt îl va avea primul-ministru Victor Ponta."

Iohannis, Buşoi, Nicolăescu şi Atanasiu – propunerile PNL pentru posturile vacante din Guvern

PNL a anunţat vineri nominalizările pentru posturile de ministru vacantate după lanţul de demisii din ultima perioadă.

Acestea sunt Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne, Eugen Nicolăescu – ministrul Finanţelor, Teodor Atanasiu – ministrul Economiei, Cristian Buşoi – ministrul Sănătăţii.