ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor oferi miercuri, 29 aprilie 2015, la Palatul Elisabeta, un dineu cu ocazia aniversării a șaptezeci de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

La dineu vor lua parte Veterani de Război, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, informează un comunicat al Familiei Regale.

Majestatea Sa Regele Mihai a participat la ceremoniile aniversare prilejuite de împlinirea a 50 de ani, 60 de ani și respectiv 65 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au avut loc în anul 1995 la Londra, în anul 2005 la Bratislava, Brno, Praga și Moscova, iar în anul 2010 la Moscova.

Anul acesta, Familia Regală onorează, la București, alături de Ministerul Apărării Naționale, memoria ostașilor români răniți și căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În timpul războiului, Majestatea Sa Regele Mihai i-a îmbărbătat pe ostașii români care au luptat pentru reîntregirea țării. Nu a fost, însă, de acord cu depășirea liniei Nistrului. La 23 august 1944, Regele Mihai a hotărât trecerea României alături de aliații săi tradiționali. Acest act de curaj a scurtat războiul cu șase luni și a cruțat viețile a sute de mii de oameni.