ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc compară avorturile făcute în cazul copiilor cu probleme de sănătate cu practicile naziste de creare a rasei pure.
 
„Am auzit că e la modă, sau cel puțin obișnuit, ca atunci când în primele săptămâni de sarcină se fac studii pentru a vedea dacă fătul e sănătos sau are ceva, prima ofertă să fie: hai să scăpăm de el”, a spus Suveranul Pontif sâmbătă, la Roma, relatează CNN.
 
„O spun cu durere. În secolul trecut întreaga lume a fost scandalizată de ceea ce au făcut naziștii ca să purifice rasa. Astăzi facem la fel, dar cu mănuși albe” a completat Papa Francisc.
 
Suveranul Pontif a reiterat în fața unei delegații a Asociației Italiene a Familiilor și convingerea Romano-catolicilor că o familie umană adevărată este compusă dintr-un barbat și o femeie. „E adevărat că familie este un cuvânt analogic, pentru că vorbim de familii de stele, familii de copaci, familii de animale…Dar familia umană, din bărbat și femeie, este singura lăsată de Dumnezeu.” a spus Papa Francisc.
 
Francisc și-a dedicat o mare parte din pontificat predicării despre familie, căsătorie și problemele cu care se confruntă familiile în ziua de astăzi. Papa deplânge frecvent faptul că bolnavii, săracii, vârstnicii și nenăscuții sunt considerați nedemni de protecție și de respect, de către o societate care susține, în schimb,  eficiența individuală.  Suveranul Pontif este așteptat în august în Irlanda, unde va încheia o mare adunare pentru familie, organizată de Biserica Catolică.