ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia autorităților de a pune supraacciză la benzină şi motorină nu a adus mai mulţi bani în buget, aşa cum se spera, ci dimpotrivă, statul a încasat mai puțini bani. Motivul este simplu. Din cauza scumpirii excesive a carburanţilor, românii au cumpărat mai puţin combustibil.

De la 1 aprilie până la sfârşitul lunii iunie, în bugetul statului au intrat doar 2,17 miliarde de lei de pe urma accizelor, inclusiv a supraccizei de 7 eurocenţi, relatează Digi 24.

Cu trei luni înainte, încasările au fost cu peste 380 milioane de lei mai mari, iar asta fără suprataxa pe carburanţi, arată datele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Practic, în prima lună după introducerea acestei suprataxe, benzinăriile au vândut cu 6,5% mai puţin faţă de martie, românii cumpărând din ce in ce mai puțină benzină și motorină.