ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


300 de persoane au participat astăzi în Munții Apuseni la un parastas pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Slujba ortodoxă a fost oficiată la troița de lemn de pe Vârful Petreasa, ridicată pe locul accidentului aviatic din 20 ianuarie de către localnicii din satul Horea.

La slujbă au participat rude, apropiaţi ai victimelor şi localnici, inclusiv sătenii Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif care au  participat în ianuarie la salvarea răniților. Cea care s-a ocupat de organizarea parastasului a fost Romaniţa Iovan, fosta soţie a lui Adrian Iovan.
"Vreau să mulţumesc celor din Horea şi celor prezenţi aici pentru tot ce au făcut. Faptul că mai există omenie în ţara asta este nemaipomenit. Omenia este aici, la înălţime, la 1.400 de metri", a mulțumit Romaniţa Iovan la sfârșitul parastasului, conform agentiei Mediafax.

Romaniţa Iovan a lăsat pe crucea de lemn o coroană de flori și un avion-machetă din piese lego realizată pentru tatăl său de Albert Iovan.