ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Posibilitatea construirii pe 85% din spaţiile verzi retrocedate a fost respinsă de Comisia de mediu din Camera Deputaţilor, care a adoptat proiectul de modificare a Legii spaţiilor verzi fără acest amendament.

Mai multe organizaţii au protestat faţă de amendamentul adus, la Comisia de administraţie publică a Camerei, proiectului de modificare a Legii 24/2007 a spaţiilor verzi ce prevedea posibilitatea de a se construi pe 85 la sută din suprafeţele spaţiilor verzi retrocedate.

Dacă acest amendament trecea, numai în Bucureşti ar fi fost afectate peste 300 de hectare de spaţii verzi, retrocedate sau în curs de retrocedare în mai multe parcurişi anume: Parcul Tineretului - 22 hectare + 4 rezervă de retrocedare, Parcul IOR- 12 hectare (jumătate din parc), Baza Spartac- 8 hectare, Parcul Plumbuita - 4 hectare, Parcul Prisaca Dornei - 6 hectare, Parcul Politehnicii - 3 hectare, Parcul Poligrafiei - 3 hectare, Parcul Bazilescu în întregime, toate pepinierele Bucureştiului- peste 200 hectare, toate livezile Capitalei şi multe spaţii verzi şi parcuri dintre blocuri, jumătate din Parcul Izvor şi Parcul Bordei.