ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu pentru DC NEWS, părintele profesor George Istodor a vorbit despre Sărbătoarea Învierii, dar și despre modul în care românii au adoptat din Occident un obicei care nu are legătură cu această mare sărbătoare a creștinătății.  Obiceiul”iepurașului”, cu profund caracter comercial, jignește sentimentele religioase, consideră părintele Istodor.

[P] Cararea Împaratiei - Arsenie BOCA  - comanda online

"Iepurașul este la fel ca Valentine's Day și Halloween, o invenție venită din Occident care nu doar sfidează, dar jignește și intelectul omului, dar și inima lui și sentimentele lui religioase. Iepurașul este o invenție cu un caracter pronunțat comercial clar, care să știți că are corespondent în păgânism. Animalele, în general, erau un semn al renașterii naturii într-o viziune tabuistă, în care totul era sacralizat, dar la un nivel de-o energie panteistă și atunci, primăvara erau multe sărbători de renaștere a naturii și în cadrul acestor sărbători păgâne și iepurele avea un rol. El a fost reluat, reambalat într-un ambalaj strict comercial și, din păcate, cel mai grav, este oferit ca alternativă la sărbătoarea pascală. Noi la Sfintele Paști sărbătorim învierea lui Hristos", a spus părintele profesor doctor George Istodor, la DC NEWS LIVE.